Macedonian Albanian English German Italian

   Home Архива

Денес стартува летниот преоден рок

Вторник, 14 Јуни 2011 22:22
Печати PDF

Точно еден месец ќе трае летниот преоден рок во кој може да се прават трансфери на фудбалери. Да кажеме и тоа дека кога ќе заврши преодниот рок нашите повратници ќе можат да потпишат нови договори со право на настап ќе се стекнат дури по истекот на 8 дена . Исто така толкав период ќе имаат и оние фудбалери кои ке направат трансфер од клуб во клуб, но ако бидат слободни со раскин на договорите на штета на клубот. За екипите  важна е и одлуката на ФФМ котизацијата да се плати до 30 јуни и тоа за првата лига 12.ооо евра, додека за втората лига  8000 евра.

 

Последно освежено на Вторник, 14 Јуни 2011 22:38
Банер
Банер