Macedonian Albanian English German Italian

   Home Архива

Бабунски го соопшти составот за Азербејџан

Среда, 27 Јули 2011 13:08
Печати PDF

На списокот од 19 фудбалери, 17 се интернационалци, а од македонското првенство се повикани фудбалерите Ферхан Хасани од Шкендија и повратникот во репрезентацијата, Влатко Грозданоски од Вардар.

Голмани:
Томе Пачовски (Жерминал Бершот - Белгија)
Мартин Богатинов (Карпати - Украина)
Одбрана:
Горан Попов (Динамо Киев - Украина)
Владимир Димитровски (Млада Болеслав - Чешка)
Ванче Шиков (Волин - Украина)
Даниел Мојсов (Војводина - Србија)
Александар Лазевски (Партизан - Србија)
Среден ред:
Стефан Ристовски (Кротоне - Италија)
Мухамед Демири (Тун - Швајцарија)
Стефан Спировски (Борац БЛ - Србија)
Славчо Георгиевски (Нефчи - Азербејџан)
Величе Шумуликоски (Новосибирск - Русија)
Влатко Грозданоски (Вардар)
Ферхан Хасани (Шкендија)
Напад:
Горан Пандев (Интер - Италија)
Самир Фазли (Херенвен - Холандија)
Иван Тричковски (АПОЕЛ - Кипар)
Агим Ибраими (Марибор - Словенија)
Александар Трајковски (Зулте Варегем - Белгија)

Банер
Банер